Behandlingsformer


Sportsmassage

Under enhver form for sportsudøvelse eller fysisk brug af kroppen sker der en fysiologisk nedbrydning af vores væv, ikke mindst vores muskel- og sene væv bliver hårdt belastet under fysisk brug. Der vil ske mikroskopiske overrivninger af muskel- og sene væv. Der vil være en uhensigtsmæssig ophobning af mælkesyre/affaldsstoffer i de brugte muskulaturer, der kan bevirke myosedannelse i disse strukturer. Myoser er lokale hårde og sammenfiltrede områder i en muskelstruktur, hvor blodgennemstrømningen og dermed tilførsel af næringsstoffer og ilt er besværliggjort.

Ved en god og fornuftig restitution vil det ødelagte og påvirkede væv finde sit naturlige gode leje igen. Med restitution menes hvile fra fysisk aktivitet i en afgrænset periode. Det er indtagelse af væske og sund mad. Sidst men ikke mindst så er den perfekte restitution sportsmassage af det påvirkede væv. Med sportsmassage giver man sig selv de bedste betingelser for at dyrke sport og klare sin arbejdshverdag på højt niveau. Sportsmassage kompenserer for de skadesvirkninger, som hårdt fysisk arbejde og sportsudøvelse kan give.

Ved sportsmassage sker der en helt masse positive ting i kroppen. Nervesystemet aktiveres så blodcirkulationen i musklerne og væv øges betragteligt. Affaldsstofferne som besværliggør restitutionen, bliver udskilt og balancen i kroppen og musklerne genoprettes.

Sportsmassage er en dyb og fokuserende manuel bearbejdning af kroppens muskler, sener, ledbånd og bindevæv.  Sportsmassage sætter turbo på helingsprocessen når væv er beskadiget eks. ved muskel- og fibersprængninger. Det forkorter din restitutionstid betragteligt så du kan dyrke mere og hårdere sport eller give den endnu mere gas i din arbejdsdag. Sportsmassage løsner de spændte og stive muskler, hvorved kroppen bliver fuldstændig afstresset og harmonisk.

Hvad kan sportsmassage:

 • Forkorter restitutionstid efter træning og kamp
 • Giver ny energi til at præstere maximalt i din arbejdshverdag
 • Forkorter helingstiden efter skade
 • Forebygger og forhindrer overbelastningsskader
 • Blødgører spændte og ømme muskler hvorved kroppen afstresses
 • Øger blodgennemstrømningen i muskler og væv
 • Fjerner smerter fra musklerne


Fysiurgisk massage

Fysiurgisk massage er en dybdemassage, der gennemarbejder musklerne fra deres udspring til deres tilhæftning og blødgører og strækker senerne. Fysiurgisk massage anvendes altid, hvor der er tale om stive, spændte muskler og led, eksempelvis efter sport, statiske kropsbevægelser og belastende arbejdsstillinger.

Jeg bruger den fysiurgiske massage i alle mine behandlinger, for at gennemarbejde og opvarme de spændte muskler før jeg kombinere den med andre egnede teknikker.

Hvad får du ud af massagen?

 • Massage opvarmer og afspænder dine spændte muskler.
 • Massage er utrolig afslappende og har almen gavnlig virkning på din organisme.
 • Massage øger dit velvære og er forebyggende.
 • Massage lindrer og fjerner opbygget ømhed og smerter.
 • Massage giver balance i din krop.
 • Massage reducerer dine muskelspændinger.
 • Massage stimulerer dit blodkredsløb.
 • Massage øger elasticiteten i dit væv.
 • Massage gør stive led bevægelige.
 • Massage hjælper til dybere åndedræt.
 • Massage virker via nervebanerne på dine indre organer og regulerer deres funktioner.
 • Massage øger udskillelsen af affaldsstoffer ved også at påvirke lymfesystemet


Akupunktur

Muskulær akupunktur er yderst effektiv overfor smerter og funktionsproblemer. Akupunktur kan ikke erstatte andre behandlingsmetoder, men er et effektivt værktøj som supplement til disse.

Når der stikkes nåle ned i den spændte muskel, øges blodgennemstrømningen til området. Dette bevirker at der kan tilføres ilt og næringsstoffer til musklen samt fjernes affaldsstoffer fra musklen. Affaldsstofferne kan skylles ud med urinen.

Metoden bruger jeg, hvis du har muskler der er meget spændte og kan være svære at arbejde med. Akupunkturen gør et stykke af forarbejdet, så jeg herefter kan arbejde dybere i musklen med massagen. Det kan også være at en anden behandlingsform er for smertefuld, hvor jeg i stedet bruger akupunkturen til behandling.


Triggerpunktterapi

Et triggerpunkt er et punkt i en muskel, som kan blive meget ømt, når det er aktivt. Der kan endog være strålende smerter i og ud fra området. Triggerpunktet er aktivt, når der er en ubalance, skade eller anden problematik i et givent område. Har du en ubalance i form af en skade eller overspændte muskler, vil der typisk være aktive triggerpunkter.

Når du får triggerpunktmassage, vil du kunne mærke, at du er overraskende øm i små lokale punkter, når der trykkes på dem. Er det et område med mange spændinger, er der tit strålende smerter.

Finder jeg et triggerpunkt under min behandling, laves der et fast tryk direkte ned i det ømme punkt og det holdes i 20-30 sek. Er der et særligt spændt område supplerer jeg med akupunktur. Ved et tryk på triggerpunktet, gør jeg kroppen opmærksom på at der er et problem i det behandlede område. Har man en kronisk smertetilstand, kan kroppen “glemme” at der er et problem. Ved triggerpunktbehandlingen udløses der smertelindrende hormoner, endofiner, som udover at få muskulaturen til at slappe af også smertedæmper den.

Triggerpunktmassage bruger jeg specielt i forbindelse med min sportsmassage og akupunktur.


Gravid massage

Under en graviditet gennemgår kroppen en stor forandring under kort tid. Det er en stor belastning for kroppen og mange får gener heraf. Kvalme, opkast, dårlig søvn, væskeophobninger, rygsmerter og bækkensmerter er ikke ualmindelige.

Gravidmassagen kan lindre eller afhjælpe mange af disse gener. Massagen giver ro i kroppen, så dine muskler kan slappe af. Der kommer et øget blod- og lymfegennemløb fra ben og arme tilbage til hjertet, så væsken mindskes. Alt i alt giver gravidmassagen dig øget velvære og overskud i forberedelsen til at blive mor.

På briksen ligger der en ekstra madras, hvor der er plads til din runde mave.


Børnemassage

Børn og unge får myoser ligesom voksne. De får spændinger af at sidde stille ved en computer, ipad, mobil og tv. Børn og unge er ikke selv opmærksomme på dårlige siddestillinger og lytter ikke til kroppen i samme omfang, som voksne gør, fordi de ikke har lært deres kropsbevidsthed at kende. Generelt dyrker færre og færre børn sport og får ikke den bevægelse i kroppen, som de har brug for hver dag. Derfor ser jeg flere og flere børn og unge med hovedpine, stiv nakke og spændinger i hele ryggen.

Sportsudøvende børn og unge kan, ligesom voksne sportsudøvere, have brug for massage til at løsne op for spændte muskler. Det vil samtidig øge deres præstationsevne.

Vokseværk kan ligeledes lindres med massage.

Berøring er livsvigtig, og gennem massage lærer børnene at slappe af, tage imod og nyde. En del børn oplever i dag øget uro og spændinger i kroppen. De kan have svært ved at finde roen i dem selv. Deres adfærd kan være indadvendt og de trækker sig fra fællesskabet, eller de bliver urolige og stressede, fordi de ikke vil gå glip af noget, eller der bliver stillet for store krav til dem.

Massagen hjælper dit barn til at blive bedre til at mærke efter, hvor i kroppen det gør ondt, og hvordan det føles, når en muskel er spændt op.

Hvad kan massagen i korte træk?

 •  Støtte børns bevidsthed og styrke deres selvfølelse.
 • Give mulighed for afslapning og velvære.
 • Forbedre og støtte til øget opmærksomhed og koncentration.
 • Give mere ro i kroppen.

Når jeg massere børn, er jeg meget opmærksom på at tilpasse massagen, derfor spørger jeg flere gange indtil, hvordan det føles. De som ikke kan give udtryk for det, der kan jeg alligevel næsten altid læse deres kropssprog. Jeg har altid respekt for barnets grænser.


Eftervirkninger på behandlingen

Efter endt behandling vil du oftest mærke en afbalancering af kroppen, forøget energi og velvære samt større afslappethed såvel psykisk som fysisk. Du kan dog i enkelte tilfælde få hovedpine, kvalme, svimmelhed, kuldefornemmelser, træthed eller lignende. Du skal derfor huske at spise lidt frugt, chokolade eller andet let, når du har fået din behandling. I øvrigt skal du drikke rigeligt med vand/saft resten af dagen for at skylle affaldsstofferne ud af kroppen. 1-2 dage efter behandlingen kan du endvidere have muskelsmerter, men det er helt naturligt, idet der er kommet blodgennemstrømning gennem spændingsområdet.